Ballokume Elbasani

  Kjo recetë është karakteristike për zonën e Elbasanit. Zakonisht ballokumet gatuhen në festën e ditës së verës në Shqipëri, në 14 Mars.

Roladë

  Recetë e lehtë dhe e thjeshtë, për roladë me çokokrem. Shijoni desertin e lehtë pas një dite të lodhshme, pa u lodhur shumë me një përgatitje që merr shumë pak kohë.

Tullumba

Nëse keni nostalgji për kohën kur keni provuar tullumbat në Ëmbëltorën e lagjës, atëher kjo recetë do të jetë shumë e qëlluar për ju. Tullumbat janë të lehtë për tu bërë dhe janë të këndshëm për çdo kohë dhe stinë.…

Ëmbëlsira me djath (cheese cake)

Një desert i këndëshëm i verës, për raste nga më të ndryshmet. Për këtë ëmblësirë nuk do të ju nevojitet as furra.

Ëmbëlsirë me banane dhe biskota

Ëmëlsirë shumë e shpejtë dhe e lehtë. Është ideale për desert pas një dreke apo darke speciale. Përgatitja bëhet vetëm për 10 minuta dhe nga rezultati nuk do të mbeteni të zhgënjyer. Tani e tutje mos humbisni kohë të gjatë…

Tortë me Kakao

Ëmbëlsirë e lehtë dhe e shpejtë me kakao. Kjo ëmbëlsirë është ideale për ditët kur keni nevojë për diçka të lehtë, të shijshme dhe të shpejtë. Mos u lodhni me receta të gjatë dhe të vështira, zgjidhjen e lehtë e…